Informatiu per als accionistes | Número 91 • 3r trimestre de 2022

Tornar

L'acció Sabadell i el mercat durant el trimestre

Principals notícies macroeconòmiques
i notícies relacionades amb l'acció Sabadell durant el trimestre

El tercer trimestre de l'any va estar marcat per la incertesa als mercats financers a causa de les pressions inflacionistes de les economies mundials. Les preocupacions d'un tall definitiu dels fluxos de gas rus a Alemanya i l'impacte que podria tenir a l'activitat econòmica de la Unió Europea, va portar els Bancs Centrals a actuar en conseqüència per restablir l'estabilitat de preus. Així, el BCE va pujar el tipus d'interès fins al 0,75% i va deixar la porta oberta a pujades futures.

Pel que fa a l'activitat a Espanya, aquesta va mostrar un to positiu degut a la recuperació del turisme. El Govern espanyol va prorrogar les mesures per fer front a les conseqüències del conflicte a Ucraïna.

Cal destacar que a mitjans de juliol el Govern espanyol va anunciar un impost temporal a les entitats bancàries. Pendent de la concreció normativa, en el moment de l'anunci es va indicar que aquest impost gravarà amb un 4,8% el marge bàsic (marge d'interessos + comissions) del negoci a Espanya dels exercicis 2022 i 2023 de les principals entitats bancàries. Dins del procés de concreció de la norma s'espera que el BCE emeti una opinió no vinculant en relació amb aquest impost.

Així mateix, el Govern britànic va presentar a finals de trimestre un paquet fiscal important que va provocar una forta depreciació de la lliura i un repunt dels tipus d'interès del deute públic. Això va obligar la intervenció del Banc d'Anglaterra i va acabar provocant la substitució del ministre de Finances i la reversió d'aquestes mesures.

En aquest context, l'acció de Sabadell es va veure impactada negativament per la sensibilitat més gran del benefici del banc davant de variacions del marge bàsic. Malgrat tot, des de començament d'any l'acció s'ha revalorat un +16%*

*Excloent la distribució del dividend

Preus i volums de l'acció Sabadell

Informació dels preus de tancament mensuals i volum mitjà diari de títols negociats

*Font: Borses i Mercats Espanyols

Evolució de les cotitzacions

Gràfic de l'evolució de l'acció Sabadell així com la d'altres bancs espanyols que cotitzen a la borsa

*Font: Bloomberg. Dades amb base 100 en la data d'inici del període, ajustades per ampliacions, dividends, splits, etc.

Dades tècniques al tancament del trimestre

Principals indicadors de l'acció Sabadell per a aquest trimestre