Informatiu per als accionistes | Número 92 • 4rt trimestre de 2022

Tornar

L'acció Sabadell i el mercat durant el trimestre

Principals notícies macroeconòmiques
i notícies relacionades amb l'acció Sabadell durant el trimestre

Aquest darrer trimestre va començar amb les revisions a la baixa per part de les diferents institucions internacionals de les projeccions de creixement de les principals economies del món. En aquest sentit, el BdE va revisar a la baixa les previsions de creixement del PIB d’Espanya en -1,5 pp fins a l’1,4 % per al 2023, la qual cosa s’explica per la inflació més gran esperada, unes condicions de finançament menys favorables i la debilitació de la demanda global.

En l’àmbit sectorial, els supervisors de la zona euro i d’Espanya van demanar cautela i una major consciència dels riscs per part del sector bancari en l’entorn actual. En aquest sentit, el BdE va sol·licitar als bancs que augmentin les provisions i que siguin cautelosos amb la planificació de capital.

Durant el trimestre, altres factors van impactar als mercats financers. Entre aquests, la millora de la situació de la crisi energètica a Europa, les expectatives d’un relaxament gradual de les polítiques Covid zero a la Xina i l’estabilitat més gran en la política econòmica del Regne Unit després dels episodis de volatilitat viscuts a finals de 2022.

Particularment, l’últim mes de l’any, a conseqüència de la persistència de les pressions inflacionistes de les economies mundials, els bancs centrals van continuar amb un to agressiu a les darreres reunions de l’any. En el cas del BCE, el banc central va apujar els tipus en 50 pb fins al 2,50 %, consolidant una pujada de 250 pb l’any. A més, l’autoritat monetària europea va confirmar que seguirà apujant els tipus de manera significativa fins a deixar la inflació al 2 %. L’euríbor 12 mesos va tancar l’any per sobre del 3,3 %, la qual cosa suposa el seu nivell més gran en més d’una dècada.

En aquest context, l’acció de Banc Sabadell va tancar l’any amb una revalorització del +58 %, de manera que se situa per sobre de la mitjana d’entitats espanyoles (+28 %). A més, és el segon valor de l’IBEX-35 que més s’ha revaloritzat l’any i el primer al període 2021-22. A Europa, es va situar com el tercer millor banc, d’entre més de 40 entitats que conformen l’índex del sector bancari europeu, al període acumulat 2021-22.

Preus i volums de l'acció Sabadell

Informació dels preus de tancament mensuals i volum mitjà diari de títols negociats

*Font: Borses i Mercats Espanyols

Evolució de les cotitzacions

Gràfic de l'evolució de l'acció Sabadell així com la d'altres bancs espanyols que cotitzen a la borsa

*Font: Bloomberg. Dades amb base 100 en la data d'inici del període, ajustades per ampliacions, dividends, splits, etc.

Dades tècniques al tancament del trimestre

Principals indicadors de l'acció Sabadell per a aquest trimestre