Informatiu per als accionistes | Número 93 • 1r trimestre de 2023

Tornar

L'acció Sabadell i el mercat durant el trimestre

Principals notícies macroeconòmiques
i notícies relacionades amb l'acció Sabadell durant el trimestre

Durant el primer trimestre de l’any, els Bancs Centrals van mantenir una política monetària tensionadora i van continuar el camí de pujada dels tipus d'interès a les seves primeres reunions de l’any, encara que alguns dels membres van obrir la possibilitat de ser més cauts en el ritme de les pujades a partir del mes de març.

Pel que fa a la macroeconomia, el principi del trimestre va estar marcat per uns índexs de preus al consum a les principals economies d’Europa que van ser menors al que s’esperava gràcies a la contenció del preu de l’energia i, especialment, del gas. No obstant això, la inflació subjacent, que exclou els preus de l’energia, va continuar accelerant la seva taxa de creixement a les principals economies desenvolupades, una qüestió que va tenir una rellevància considerable en les decisions dels Bancs Centrals esmentats prèviament.

En relació amb l’activitat econòmica, es van revisar a l’alça les previsions de creixement del PIB d’Europa per al 2023, i els índexs avançats i de confiança van ser millors del que s’esperava.

Per altra banda, el mes de març va estar marcat per un repunt de la volatilitat dels mercats financers i, particularment, per una correcció severa del sector bancari a ambdós costats de l’Atlàntic. Aquests episodis de volatilitat van ser principalment a causa de: (i) els problemes de liquiditat del banc americà Silicon Valley Bank; (ii) la compra de Credit Suisse per part d’UBS per 3.000 milions de dòlars alhora que el valor de la inversió dels tenidors d’AT1 de l’entitat es portava a zero, la qual cosa va provocar una venda massiva d’aquesta mena d’instruments en el mercat secundari; i (iii) Deutsche Bank, que va passar a ser al focus del mercat després del repunt del preu de les assegurances d’impagament (CDS) de l’entitat, i va patir una correcció important en borsa.

En aquest context i malgrat aquesta volatilitat, l'acció de Banc Sabadell va tancar el trimestre amb una revalorització del +12,26 %, per sobre de la mitjana d'entitats espanyoles i l’índex de bancs europeus.

Preus i volums de l'acció Sabadell

Informació dels preus de tancament mensuals i volum mitjà diari de títols negociats

*Font: Bolsas y Mercados Españoles

Evolució de les cotitzacions

Gràfic de l'evolució de l'acció Sabadell així com la d'altres bancs espanyols que cotitzen a la borsa

*Font: Bloomberg. Dades en base 100 a la data d'inici del període, ajustades per ampliacions, dividends, splits, etc.

Dades tècniques al tancament del trimestre

Principals indicadors de l'acció Sabadell per a aquest trimestre