COMUNICACIÓ NO COMERCIAL
JULIOL 2023
L’acció SAB i el mercat durant el segon trimestre de 2023
Principals notícies macroeconòmiques
i notícies relacionades amb l'acció Sabadell durant el trimestre

L'entorn econòmic global ha experimentat certa fragilitat el segon trimestre de l'any. En termes d'activitats productives, el sector manufacturer està en ple procés d'ajust després del boom postpandèmia i arran del tensionament de les polítiques monetàries aplicades pels principals Bancs Centrals durant l'últim any. Així mateix, el mercat immobiliari continua sent un dels més afectats pel nou entorn dels tipus d'ès. Per la seva part, als mercats laborals, les taxes d’atur es van mantenir en mínims històrics.

Pel que fa a l'evolució de les polítiques monetàries durant el trimestre, els principals Bancs Centrals s'han mostrat oberts a continuar amb el procés de tensionament de les seves polítiques monetàries. En concret, el BCE va situar el tipus marginal de dipòsits al 3,50 % i va deixar les portes obertes a més pujades.
En relació amb la zona euro, després de l'entrada en recessió tècnica el primer trimestre perquè es van registrar dos trimestres consecutius de creixement lleugerament negatiu (-0,1 %), els indicadors d'activitat mostren un creixement lleu en el segon trimestre. No obstant això, cal destacar que la situació econòmica a la perifèria europea evoluciona de manera més favorable respecte a la resta de la zona euro, gràcies a la recuperació del turisme, a l'impuls derivat dels fons europeus NGEU i a la menor exposició a l'ús del gas rus.
D'altra banda, l'economia dels Estats Units s'està mostrant més resilient del que s'esperava, tot i que els analistes continuen preveient una lleu recessió cap a finals d'any.

Si ens fixem en els mercats financers, van mostrar un comportament millor en el segon trimestre, després que la situació del sector bancari s'estabilitzés gràcies a la gestió eficaç dels problemes als bancs regionals estatunidencs i Credit Suisse. En aquest context, les expectatives de mercat de pujades de tipus d'interès oficials es van desplaçar a l'alça i hi va haver un repunt acusat de les rendibilitats del deute públic, que s'han acostat, o fins i tot superat, els nivells que van assolir abans de les turbulències bancàries. Per la seva banda, els actius de risc van tancar el trimestre amb guanys, entre els quals destaquen els que van registrar les borses dels Estats Units, impulsades pel sector tecnològic.

Per part del Banc Sabadell, cal destacar la millora de la perspectiva per part de les agències de ràting Standard & Poor’s i Fitch, de neutral a positiva, fet que reflecteix les expectatives d'una millora de la rendibilitat. Així mateix, el 30 de juny es va obtenir l'autorització per part del BCE per executar la recompra d'accions anunciada com a part de la política de retribució a l'accionista a càrrec dels resultats 2022 i aprovada per la Junta General d'Accionistes el passat 23 de març.

Amb tot això, l'acció de Banc Sabadell va tancar el trimestre amb una revaloració del +6,6 %, fet que suposa un +19,7 % acumulat aquest any fins al moment, per sobre de la mitjana dels bancs espanyols i del sector bancari europeu.


Preus i volums de l’acció Sabadell
Informació dels preus de tancament mensuals i volum mitjà diari de títols negociats

*Font: Bolsas y Mercados Españoles


Evolució de les cotitzacions
Gràfic de l’evolució de l’acció Sabadell així com la d’altres bancs espanyols que cotitzen a la borsa


Dades tècniques al tancament del trimestre
Principals indicadors de l’acció Sabadell per a aquest trimestre

©Banco de Sabadell, S.A., Avda. Óscar Esplá, 37, 03007 Alacant. NIF A08000143. www.bancsabadell.com. Tots els drets reservats.

R.I. : 202300197-21-1-11077