Amb les adquisicions de 2013, Banc Sabadell
ha fet un pas més per consolidar-se
com a gran banc nacional,
líder en solvència i qualitat de servei.

  En milions d'euros
Integracions recents Total actius
2008 BBVA Miami 80
2009 BNY Mellon 83
2010 Banco Guipuzcoano 97
2011 Lydian 100
2012 CAM 162
2013 Caixa Penedès
Banco Gallego
Lloyds Bank
163

Adquisició d’actius procedents
de BMN-Penedès

Amb la integració del negoci BMN–Penedès,
el banc impulsarà el seu negoci de banca minorista
al seu territori d’origen i se situarà també
com a quarta entitat a Catalunya, amb una quota
d’oficines pròxima al 12%.

9.776 milions d'euros en actius
462 oficines
2.020 empleats
+ 900.000 clients

Banc Sabadell i Banco Mare Nostrum, S.A. (BMN) van subscriure, el 18 de desembre de 2012, un contracte de cessió d’actius i passius per tal de transmetre a favor de Banc Sabadell determinats actius i passius del negoci bancari de la Direcció Territorial de Catalunya i Aragó de BMN (a partir d’ara, BMN–Penedès). El 31 de maig de 2013 es va formalitzar l’operació i la presa de control per part de Banc Sabadell es va produir l’1 de juny de 2013.

Aquesta operació va incloure l’adquisició d’uns actius i passius totals que van ascendir a 9.779 i 9.625 milions d’euros, respectivament, amb una inversió creditícia de 9.433 milions d’euros i uns dipòsits d’uns 9.200 milions. L’import de la diferència entre els actius nets i els passius va comportar una contraprestació que BMN ha de percebre de 154 milions d’euros.

Després d’aquesta operació, l’estructura comercial de Banc Sabadell a Catalunya es va reorganitzar i es va crear una nova direcció territorial, en què es van integrar tant les oficines de Banc Sabadell com les de BMN–Penedès. A l’Aragó, les noves oficines incorporades es van integrar a l’actual Direcció Territorial Nord. Amb aquesta nova configuració, destaquen els avantatges d’una gestió centralitzada en l’àmbit territorial i la capacitat d’especialització per atendre les necessitats de cada regió.

Adquisició de Lloyds Banking Group Espanya

Aquesta operació constitueix una oportunitat
per reforçar la nostra posició en el
segment de no-residents a Espanya i també
d’incorporar al nostre accionariat un soci
de prestigi internacional.

1.705 milions d'usuaris actius
28 oficines
343 empleats
+ 53.000 clients

El banc va subscriure el contracte de compravenda amb Lloyds TSB BANK PLC amb data 29 d’abril de 2013 per adquirir la totalitat d’accions de Lloyds Bank International, S.A.U. (LBI) i Lloyds Investment España, S.G.I.I.C., S.A.U. (Lloyds Investment), filials espanyoles de Lloyds Bank. El 30 de juny de 2013 es va produir la presa de control de les esmentades entitats objecte de la transacció.

Amb posterioritat a l’adquisició es va modificar la raó social de LBI, que es va passar a denominar Sabadell Solbank, S.A.U. Addicionalment, es van redenominar les filials vinculades al grup de LBI. L’operació va implicar l’adquisició d’un total d’actius i passius de 1.705 milions d’euros, i el negoci adquirit consisteix fonamentalment en préstecs amb garantia hipotecària (97% del total de la inversió creditícia bruta, que era de 1.598 milions d’euros) i dipòsits a particulars no residents.

La contraprestació per l’adquisició de la totalitat d’accions d’ambdues companyies espanyoles va consistir en el lliurament de 53.749.680 accions de Banc Sabadell procedents de l’autocartera, el valor raonable de les quals en la data de presa de control va pujar a 68,5 milions d’euros (84 milions d’euros en la data en què es va subscriure el contracte de compravenda entre Banc Sabadell i Lloyds Bank), així com en la recepció d’efectiu per part de Banc Sabadell per un import d’1,5 milions d’euros en concepte d’ajustament al preu.

Aquesta participació proporciona a Lloyds Bank la condició d’accionista estable ja que s’ha compromès a no transmetre les accions rebudes fins al 30 d’abril de 2015 i, addicionalment, s’ha establert una aliança estratègica amb aquesta entitat a llarg termini en els àmbits de banca comercial, corporativa i privada.

Aquesta transacció no ha tingut efecte en les ràtios de capital de Banc Sabadell, ja que amb la participació subscrita per Lloyds Bank s’absorbeix el consum de capital pels requeriments dels actius adquirits.

Adquisició de Banco Gallego

La incorporació de Banco Gallego
ens permet reforçar la nostra posició en pimes
i clients de banca personal a la comunitat
gallega, incrementar la quota d’oficines al 7%
i operar amb la marca SabadellGallego.

3.228 milions d'euros en actius
183 oficines
737 empleats
+ 125.000 clients

Banc Sabadell va presentar el 17 d’abril de 2013 una oferta en el procés d’adjudicació i venda de Banco Gallego, S.A. i va negociar amb el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) els termes del possible contracte de la compravenda. Posteriorment, el 19 d’abril de 2013, va resultar adjudicatari del procés i va subscriure el contracte de compravenda de la totalitat de les accions de Banco Gallego, S.A. pel preu d’un euro. Tot això sota la premissa que el tancament es faria un cop realitzada l’ampliació prèvia de capital de Banco Gallego, S.A., a càrrec del FROB, de 245 milions d’euros, i l’execució de les actuacions de gestió dels instruments híbrids de Banco Gallego, S.A. en execució del pla de resolució de l’entitat.

El 30 de juny de 2013 es va fer la presa de control de les entitats esmentades.

A més a més, està prevista la fusió per absorció per part de Banc Sabadell de Banco Gallego, S.A. i SabadellSolbank i la integració d’ambdues entitats al banc el primer trimestre de 2014.